Nieuwe naam voor fulfilment bedrijf Alpak Shopservices: Active Ants

1 maart – Fulfilment bedrijf Alpak Shopservices BV heeft haar naam veranderd in Active Ants BV. Hiertoe besloten de eigenaren Jean Lahaye en Jeroen Dekker nu zij de koers van het bedrijf volledig hebben gezet op e-fulfilment. De entiteit blijft hetzelfde, het is zuiver een branding-upgrade.

Waarom verandert Alpak Shopservices BV van naam?

In 1987 startte Alpak BV en in 2006 fuseerde zij met Shopservices BV. In 2012 kwam het bedrijf volledig in handen van Jean Lahaye en Jeroen Dekker. Als e-commerce ondernemers hebben zij een sterke visie op webwinkels en de ideale e-fulfilment dienstverlening die webwinkels succesvoller maken. In de afgelopen twee jaren hebben zij Alpak Shopservices doordrenkt met deze visie en verschillende nieuwe diensten ontwikkeld die uniek zijn in Nederland. Het bedrijf is nu op een gretige, maar solide en innovatieve manier actief. Wij vinden dat daar een nieuwe, energieke naam bij hoort: Active Ants, E-commerce Logistiek.

Waarom Active Ants?

Mieren zijn zeer intelligent. Ze zijn ook heel krachtig, ze kunnen tot honderd keer hun eigen gewicht dragen. Een kolonie mieren kan behalve als een verzameling individuen ook worden beschouwd als een ‘superorganisme’. Het lijkt dan haast alsof ze op een intelligente manier worden aangestuurd. Dit wordt ook wel ‘hive intelligence’ genoemd*. Samen komen mieren tot schijnbaar achteloze oplossingen voor ingewikkelde logistieke problemen. Daardoor zijn ze studiemateriaal geworden voor bijvoorbeeld telecommaatschappijen en andere ondernemingen die goederen of diensten moeten verplaatsen. Mieren vinden bijvoorbeeld altijd de kortste weg naar een voedingsbron en werken voorbeeldig samen om zware voorwerpen te vervoeren. Hun woongebieden zijn toonbeelden van orde en efficiëntie.

Active Ants BV verwerkt voor meer dan 50 verschillende webwinkels, die honderdduizenden artikelen op voorraad hebben, ongeveer 1 miljoen pakjes met 55 medewerkers. Naar analogie met de mieren hebben wij ook een intelligente manier gevonden om dit goed aan te sturen.

*Volgens onderzoek van de universiteit van Florida